Verlichting

Just another SeoBureau site

Een binnenhuisarchitect zal waarschijnlijk durven beweren dat er veel “regels” zijn als het gaat om het kiezen van de juiste verlichting voor salons. Het gaat er allemaal om dat de klant zich welkom voelt en dat de werknemers in goede omstandigheden kunnen werken. In de blogpost van deze week delen we onze gedachten waarom het kiezen van de juiste verlichting voor uw salon belangrijk is.

Let op een nauwkeurige kleurweergave

Misschien heb je dit al eens gehoord; iemand heeft zijn haar laten verven door een kapper, en toen ze naar buiten gingen in het zonlicht – veranderde de kleur van het haar plotseling? Deze specifieke situatie zal elke salon vermijden. De eenvoudige oplossing zou zijn om lampen met de juiste kleurweergave te laten installeren. Zoals we al zo vaak hebben gezegd, wordt de kleurweergave bepaald door een index die het vermogen van de lichtbron weergeeft om kleuren weer te geven in verhouding tot daglicht. Wij adviseren lampen te gebruiken met een CRI-waarde van 86 of hoger.

Verlicht het interieur en de gasten met kleurtemperaturen

U kunt lampen kiezen in verschillende kleurtemperaturen, variërend van warm tot koud licht. Een warme temperatuur (2.700K-3.500K) is het meest flatterend op de huid van de gasten en zal een aanvulling zijn op de meeste interieurs. Koudere kleurtemperaturen kunnen worden gelijkgesteld met daglicht, wat doorgaans niet de beste kleurtemperatuur in een salon is.

Elimineer schaduwen

Hoe uw gasten zich voelen wanneer ze uw salon bezoeken is uiterst belangrijk, aangezien een positieve ervaring de klantervaring verbetert. De eenvoudigste manier om schaduwen op het gezicht te minimaliseren is om uw verlichting aan beide zijden bij de spiegel te plaatsen. Spot armaturen in bijvoorbeeld het plafond zullen schaduwen creëren en we zullen niet aanraden om deze te gebruiken.

Gebruik verlichting van goede kwaliteit

LED-lampen hebben een revolutie teweeggebracht op het gebied van energie-efficiënte verlichting en bieden u grote voordelen die ideaal zijn voor salons. Hoewel dit soort lampen nu en dan doorgaans hogere kosten met zich meebrengen, moet u het zien als een investering die het waard is. LED-verlichting heeft een langere levensduur, verbruikt minder energie en levert op de lange termijn besparingen op, onder andere, onderhoud en vervanging.
Er zijn veel fabrikanten die LED-verlichting aanbieden, dus het kan moeilijk zijn om de verlichting te kiezen die bij uw wensen past. Zoek naar LED-lampen die halogeenlampen nabootsen met een hoge CRI en lichtkwaliteit.

 

Verlichting online kopen

Zoek je bijvoorbeeld Solar wandlampen?  Er zijn veel voordelen van winkelen voor uw hangende verlichting online, maar misschien is het meest prominent het bereik van producten waarmee u u heeft. Als je naar een winkel kijkt en een reeks hanglampontwerpen ziet die ze je moeten bieden, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Dit is de reden waarom Websites van Lighting Store een geweldig idee zijn, omdat u in staat bent om een reeks artikelen over dit verlichtingstype te lezen, waarmee u weet wat voor soort ontwerp of product het meest geschikt is voor uw vereisten. Ook wanneer u online koopt, is het aantal ontwerpen dat u moet kiezen enorm. Sommige mensen houden niet van hanglamp, bijvoorbeeld, zodat u online kunt kopen, kunt u alle beschikbare ontwerpen zien, die mogelijk niet beschikbaar zijn in uw plaats.